آموزش جاوا اسکریپت – قسمت سوم: افزودن فایل جاوا اسکریپت مجزا به صفحه

ساخت وبلاگ

در ادامه جلسه قبل در این قسمت یاد می گیریم که چگونه از یک فایل جاوا اسکریپت">اسکریپت مجزا در صفحه html خود استفاده کنیم.

افزودن فایل جاوا اسکریپت مجزا به صفحه

روش دوم برای اجرای کدهای جاوا اسکریپت، آن است که اصلا کدهای جاوا اسکریپت خود را درون صفحه HTML ننویسید. برای این کار باید یک فایل مجزا با پسوند js. برای کدهای جاوا اسکریپت ایجاد کنید. این روش باعث منظم شدن کدها و در اختیار داشتن آن‌ها در یک‌جا می‌شود و توسعه و نگهداری کدها را نیز آسان‌تر می‌کند.

برای این کار مراحل زیر را دنبال کنید:

  •  یک صفحه HTML ایجاد کنید. آن را با نام دلخواه (مثلا pardiswp.html) ذخیره کنید.
  • یک فایل جدید ایجاد و آن را با پسوند js ذخیره کنید. نام آن را می‌توانید app.js بگذارید.
  •  حالا برای اینکه این فایل جاوا اسکریپت و فایل HTML را به یکدیگر وصل کنیم باید فایل جاوا اسکریپت را در HTML خود صدا بزنیم؛ برای این کار از تگ script استفاده می‌کنیم. با این تفاوت که این بار به جای نوشتن کدها بین آن، آدرس فایل جاوا اسکریپتی خود را به صورت می‌دهیم.

<script type=”text/javascript” src=”/app.js”></script>

کلمه “type=”text/javascrip به مرورگر ما می‌فهماند که در حال نوشتن چه نوع فایلی هستیم. کلمه src نیز آدرس فایل جاوا اسکریپت ما را بیان می‌کند.

روش‌های آدرس دهی به فایل‌های جاوا اسکریپت

به طور کلی برای وارد کردن هر فایل خارجی به صفحه HTML (خواه فایل سی‌اس‌اس، عکس یا … باشد) باید آدرس دقیق آن را به تگ مربوطه اضافه نمایید. برای مثال در اتریبیوت src در تگ img شما باید آدرس دقیق عکس را وارد کنید تا عکس شما نمایش داده شود. جاوا اسکریپت و هر منبع خارجی دیگر نیز از این قاعده مستثنی نیستند و برای استفاده در صفحه باید از آدرسی که به تگ آن‌ها می‌دهیم بارگزاری شوند.

برای آدرس دادن به فایل‌ها دو راه وجود دارد:

راه اول: اضافه کردن آدرس دقیق فایل در فضای وب (مثلا http://pardiswp.com/sample-js-file.js) است. همانطور که مشخص است در این روش نیاز به چیز خاصی ندارید؛ تنها چیزی که نیاز دارید آدرس دقیق فایل در اینترنت است.

راه دوم: راه صحیح‌تر آن است که به جای هر بار وارد کردن آدرس دقیق یک فایل در اینترنت، تمامی فایل‌های خود را در یک پوشه قرار دهید و سپس برای مسیردهی آن از آدرس همان پوشه استفاده کنید. این پوشه ریشه نام دارد که منبع و نقطه شروع آدرس‌دهی به باقی فایل‌ها نیز خواهد بود.

نکته: با استفاده از علامت / به ابتدای آدرس می توانیم آدرس‌دهی را از فولدر ریشه شروع کنیم و با استفاده از /.. می توانیم در آدرس دهی به عقب برگردیم.

پردیس وردپرس...
ما را در سایت پردیس وردپرس دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنج pardiswp بازدید : 232 تاريخ : چهارشنبه 13 دی 1396 ساعت: 10:12